Intervju med Hanna Garman

Vi stämde träff med Hanna i Västerås för att höra lite om hennes tankar kring IBFC 2018, men även kring hennes egen karriär.

Hanna är 22 år gammal, bor i Västerås och studerar till sjuksköterska. Hennes dröm är att en dag bli ambulanssjuksköterska.

Hannas moderförening är IFK Arboga IBK, därefter fortsatte karriären med spel i Kais Mora, IBK Köping och Linköpings IBK. Denna säsongen kämpar hon om en plats hos Västerås Rönnby IBK i SSL

 

– Vilket är ditt största innebandyminne?
– SM-Guldet med Kais Mora säsongen 2014/15. Det var en mäktig upplevelse.

– Vem är din största förebild innanför sargen?
– Moa Tschöp, hon är en otroligt offensiv och spelskicklig back som gör mycket poäng. Har en grym spelförståelse och är väldigt kylig med bollen.

– Vem är din största förebild utanför sargen?
– Therése Karlsson, vi spelade tillsammans i Kais Mora. En otroligt ödmjuk person som alltid tog väldigt bra hand om en. Dessutom en smart och lurig högerforward innanför sargen.

– Berätta lite grann om Guldsteget, vad är det för något?
– I guldsteget får man extra hjälp och stöttning kring sin innebandy. Man kan välja olika delar så som Kost, Idrottspsykologi m.m. Jag har valt idrottspsykologi. Man får även feedback efter matcher på vad man behöver jobba ännu mer med för att utvecklas. Guldsteget är för spelare mellan 19-23 år som har potentialen att bli landslagsspelare.

– Hur ser dina personliga mål ut inför säsongen som kommer?
– Målet är att ta en startplats i Rönnbys SSL-lag, jag hoppas även på att få chansen att medverka på någon landslagssamling.

– Har det alltid varit innebandy, eller har du hållit på med fler idrotter? Kanske dubbelidrott?
– Jag spelade både innebandy och fotboll när jag var yngre. Har även hållit på med friidrott.

– När bestämde du dig för innebandy? Och vad gjorde att det vart just innebandy?
– Jag bestämde mig nog vid 16-17 års ålder. Jag tröttnade på fotbollen, och kände dessutom att jag var bättre på innebandy.

– Vad gjorde att du tackade ja till att medverka under IBFC 2018?
– Jag vill vara en förebild och inspiration för de yngre spelarna, kunna komma med lite tips och idéer. Tycker dessutom att det är riktigt kul att det arrangeras en innebandycamp på hemmaplan.

 

Hanna är en väldigt ödmjuk tjej med båda fötterna på jorden. Hon är en grymt duktig back med framtiden för sig. Vi ser verkligen fram emot två härliga dagar med Hanna under höstlovet.

Intervju med Jimmie Pettersson

Vi åkte till Uppsala för att höra lite med Jimmie om hans tankar kring vår Camp, samt ställa lite övriga frågor kring hans karriär.

Jimmie är 26 år gammal, men fyller 27 imorgon tisdag. Grattis i förskott önskar vi dig givetvis!
Jimmie bor i Uppsala tillsammans med sin sambo Emelie.

  • Moderförening – IBK Köping
  • Innebandykarriären hittills – IBK Köping, Forsby FF, Mullsjö AIS (8 säsonger), Storvreta IBK (4:e säsongen)
  • SM-Guld, 2 stycken (Säsongerna 2015/16 och 2017/18

 

– Din största förebild innanför sargen?
– Har egentligen ingen direkt förebild. Men tittade mycket på spelare som Niklas Jihde. Johan Andersson, Magnus Svensson med flera när jag var yngre.

– Din största förebild utanför sargen?
– Oj, svår fråga! Men Henrik Larsson (Fotbollsspelare) är en person jag ser upp till. En spelare som aldrig ger upp, som har båda fötterna på jorden och som är otroligt ödmjuk.

– Har det alltid varit innebandy, eller har du hållit på med dubbelidrott?
– Har spelat både innebandy och fotboll som ung. Testade även på att spela hockey och bandy. Var nog egentligen bättre på fotboll än innebandy när jag var yngre.

– När bestämde du dig för innebandy?
– Eftersom att jag var ganska liten kroppsligt när jag var yngre så gjorde det att jag fick mindre och mindre speltid inom fotbollen. Ledarna valde att spela med de större spelarna, trots att jag året innan gjort väldigt mycket mål. Om jag inte missminner mig så vann jag även skytteligan nått år. Det gjorde att jag tröttnade på fotbollen och valde att satsa på innebandyn istället. Jag var då runt 14 år gammal.

– Den sista och viktigaste frågan, hur kommer det sig att du tackade ja till att medverka under IBFC 2018?
– För mig var valet väldigt lätt. Jag vill vara en förebild för ungdomarna, kunna visa dem att man kan gå långt även fast man kommer från mindre orter. Sen tycker jag att det är otroligt roligt och viktigt att Västmanland har just en innebandycamp i distriktet. Jag hoppas på en härligt dag tillsammans med dessa ungdomar, och att jag kan vara med och svara på eventuella frågor och funderingar, ge lite tips och trix.

Jimmie Pettersson är en otroligt ödmjuk person med båda fötterna på jorden. Han är dessutom en otroligt skicklig innebandyspelare. Vi på IBFC 2018 ser verkligen fram emot höstlovet och dagen tillsammans med Jimmie!

            

 

Blivande storstjärnan Hanna Garman deltar

Håll i hatten, nu levererar vi idel stjärnor som besöker vår Camp under höstlovet. Hanna kommer och besöker oss under tisdagen och torsdagen, därmed har alla deltagare möjlighet att träffa henne!

Hanna, en av 16 spelare som Svensk Innebandy tror mest på. Hon är uttagen i ”Guldsteget” säsongen 18/19. Läs mer här.

Hanna med IFK Arboga som moderklubb återvänder till Västmanlands-innebandyn efter en sejour i Linköping IBK. Från och med säsongen 18/19 kommer hon representera Västerås Rönnby IBK. Deras presentation finner du här

Vi ringde henne och presenterade vår Camp och önskar att hon deltar i träningspass samt finns tillgänglig för en frågestund. Hon svarade, ”Vad roligt, klart jag kommer”!

En utförligare intervju kommer upp på hemsidan!

Jimmie Pettersson besöker Campen

Stoppa pressarna!
Självaste Jimmie Pettersson från Storvreta IBK besöker Campen. Han besöker oss den 30 oktober (berör med andra ord lägret för ungdomarna födda 05/06).
Jimmie har förflutet i närområdet då han startade sin karriär i Forsby FF.

Jimmie är Svensk Mästare med Storvreta IBK där han bland annat gjorde mål i finalen mot IBF Falun. Utöver SM-guldet har han mängder av rutin från landslagsspel, mm.

Mer utförlig information kommer inom kort då en intervju med Jimmie presenteras här på hemsidan!

Vi jobbar stenhårt med att ordna fler profiler som kommer och besöker oss. Håll utkik!

Flera anmälningar…

Denna gång hälsar vi Rönnby IBK välkomna. Dessa samt flera anmälningar från tidigare klubbar har inkommit under helgen.

Störst tryck har vi i F03/04-klassen, säkra er plats genom att anmäla er i tid!

Äntligen en InnebandyCamp i närområdet

Nu är det återigen dags för en InnebandyCamp i samband med höstlovet och i vårt närområde. Senast det begav sig var 2014 då Västmanlands Innebandyförbund genomförde Mälarcampen.

Mer information om vårt häftiga event där vi erbjuder inspirerande dagar för aktiva tjejer och killar födda 2003 – 2006.
Utöver lägret för spelarna så erbjuder vi även några gymnasieungdomar en internatutbildning kostnadsfritt. Där vänder vi oss till de som funderar på att hoppa på något ledaruppdrag inom kort.

Fördjupad information om allt finner du på denna hemsida.

Varmt välkomna!

 

Hälsningar

Arrangörerna
Västmanlands Innebandyförbund och Örebro läns Innebandyförbund