Intervju med Jimmie Pettersson

Vi åkte till Uppsala för att höra lite med Jimmie om hans tankar kring vår Camp, samt ställa lite övriga frågor kring hans karriär.

Jimmie är 26 år gammal, men fyller 27 imorgon tisdag. Grattis i förskott önskar vi dig givetvis!
Jimmie bor i Uppsala tillsammans med sin sambo Emelie.

  • Moderförening – IBK Köping
  • Innebandykarriären hittills – IBK Köping, Forsby FF, Mullsjö AIS (8 säsonger), Storvreta IBK (4:e säsongen)
  • SM-Guld, 2 stycken (Säsongerna 2015/16 och 2017/18

 

– Din största förebild innanför sargen?
– Har egentligen ingen direkt förebild. Men tittade mycket på spelare som Niklas Jihde. Johan Andersson, Magnus Svensson med flera när jag var yngre.

– Din största förebild utanför sargen?
– Oj, svår fråga! Men Henrik Larsson (Fotbollsspelare) är en person jag ser upp till. En spelare som aldrig ger upp, som har båda fötterna på jorden och som är otroligt ödmjuk.

– Har det alltid varit innebandy, eller har du hållit på med dubbelidrott?
– Har spelat både innebandy och fotboll som ung. Testade även på att spela hockey och bandy. Var nog egentligen bättre på fotboll än innebandy när jag var yngre.

– När bestämde du dig för innebandy?
– Eftersom att jag var ganska liten kroppsligt när jag var yngre så gjorde det att jag fick mindre och mindre speltid inom fotbollen. Ledarna valde att spela med de större spelarna, trots att jag året innan gjort väldigt mycket mål. Om jag inte missminner mig så vann jag även skytteligan nått år. Det gjorde att jag tröttnade på fotbollen och valde att satsa på innebandyn istället. Jag var då runt 14 år gammal.

– Den sista och viktigaste frågan, hur kommer det sig att du tackade ja till att medverka under IBFC 2018?
– För mig var valet väldigt lätt. Jag vill vara en förebild för ungdomarna, kunna visa dem att man kan gå långt även fast man kommer från mindre orter. Sen tycker jag att det är otroligt roligt och viktigt att Västmanland har just en innebandycamp i distriktet. Jag hoppas på en härligt dag tillsammans med dessa ungdomar, och att jag kan vara med och svara på eventuella frågor och funderingar, ge lite tips och trix.

Jimmie Pettersson är en otroligt ödmjuk person med båda fötterna på jorden. Han är dessutom en otroligt skicklig innebandyspelare. Vi på IBFC 2018 ser verkligen fram emot höstlovet och dagen tillsammans med Jimmie!

            

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *