Intervju med Hanna Garman

Vi stämde träff med Hanna i Västerås för att höra lite om hennes tankar kring IBFC 2018, men även kring hennes egen karriär.

Hanna är 22 år gammal, bor i Västerås och studerar till sjuksköterska. Hennes dröm är att en dag bli ambulanssjuksköterska.

Hannas moderförening är IFK Arboga IBK, därefter fortsatte karriären med spel i Kais Mora, IBK Köping och Linköpings IBK. Denna säsongen kämpar hon om en plats hos Västerås Rönnby IBK i SSL

 

– Vilket är ditt största innebandyminne?
– SM-Guldet med Kais Mora säsongen 2014/15. Det var en mäktig upplevelse.

– Vem är din största förebild innanför sargen?
– Moa Tschöp, hon är en otroligt offensiv och spelskicklig back som gör mycket poäng. Har en grym spelförståelse och är väldigt kylig med bollen.

– Vem är din största förebild utanför sargen?
– Therése Karlsson, vi spelade tillsammans i Kais Mora. En otroligt ödmjuk person som alltid tog väldigt bra hand om en. Dessutom en smart och lurig högerforward innanför sargen.

– Berätta lite grann om Guldsteget, vad är det för något?
– I guldsteget får man extra hjälp och stöttning kring sin innebandy. Man kan välja olika delar så som Kost, Idrottspsykologi m.m. Jag har valt idrottspsykologi. Man får även feedback efter matcher på vad man behöver jobba ännu mer med för att utvecklas. Guldsteget är för spelare mellan 19-23 år som har potentialen att bli landslagsspelare.

– Hur ser dina personliga mål ut inför säsongen som kommer?
– Målet är att ta en startplats i Rönnbys SSL-lag, jag hoppas även på att få chansen att medverka på någon landslagssamling.

– Har det alltid varit innebandy, eller har du hållit på med fler idrotter? Kanske dubbelidrott?
– Jag spelade både innebandy och fotboll när jag var yngre. Har även hållit på med friidrott.

– När bestämde du dig för innebandy? Och vad gjorde att det vart just innebandy?
– Jag bestämde mig nog vid 16-17 års ålder. Jag tröttnade på fotbollen, och kände dessutom att jag var bättre på innebandy.

– Vad gjorde att du tackade ja till att medverka under IBFC 2018?
– Jag vill vara en förebild och inspiration för de yngre spelarna, kunna komma med lite tips och idéer. Tycker dessutom att det är riktigt kul att det arrangeras en innebandycamp på hemmaplan.

 

Hanna är en väldigt ödmjuk tjej med båda fötterna på jorden. Hon är en grymt duktig back med framtiden för sig. Vi ser verkligen fram emot två härliga dagar med Hanna under höstlovet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *